Írországi információk és élmények - magyarul

Itt üzenhetsz nekünk:
Notice: Undefined variable: hiba in /domains/rumpf.hu/public/javitasok.php on line 45

Notice: Undefined variable: fanev in /domains/rumpf.hu/public/javitasok.php on line 49

Notice: Undefined variable: faemail in /domains/rumpf.hu/public/javitasok.php on line 52

Notice: Undefined variable: ajanlat in /domains/rumpf.hu/public/javitasok.php on line 65

Feladó neve:

E-mail címe:

Üzenet szövege:


2007. január
Mivel itt a gyarmaton költözéskor az ember elveszíti jópár hónapra az internet hozzáférést, ezért kis késéssel kerültek fel Moni naplói - az érintettektől elnézést kérek.

2006. március
Kijavítottunk pár elavult dolgot, és felraktuk egy új, ideköltözőknek szóló
weblap címét a hivatkozások közé. Az Alien kis szünet után jövő hónapban indul újra.

2006. január
Új év, új szolgáltató. Meguntam, hogy egy év alatt sem voltak képesek megcsinálni az üzenőfalat, most végre biztonságban vagyunk. Most egy kicsit elfoglaltak vagyunk, de majd tavasszal jön a frissítés.

2005. november
Alien újabb naplói. Sajnos az üzenőfal még mindig nem működik, hiába reklamáltam még januárban. Új útleírások, és végre felkerültek - egy kivételével - a barátok, szponzorok logói. Ja, és ma is süt a nap!

2005. január-május 5.
Alien újabb naplói. Sajnos az üzenőfal még mindig nem működik, hiába reklamáltam még januárban. Új útleírás egy kalandos donegáli útról. Egyébként végre kisütött a nap!

2004. május-augusztus 6.
Alien újabb naplói. Csatlakozás. Új beszámolók, amik elolvasása szerintem a legjobb ihletforrás útvonaltervezéshez. Nyár.

2004. február 29.

Felkerültek a még hiányzó Alien naplók, és 3 új beszámoló is felkerült (ezek közül Kiss Tamásék beszámolója másodközlés)

2003. november 28.

Moni már régen megírta, de egy lusta dög vagyok, és csak most raktam fel az augusztust, szeptembert és az októbert.

Ide elrejtettem egy kb. 2 megabyteos MP3 tesztfájlt. Ha legkésőbb harmadszorra megérted a 80%-át annak, mit mond a hívott fél, akkor bátran jöhetsz Írországba, nem lesz gondod a nyelvvel (sajnos gonoszul vigyorgó fejet nem tudok ide varázsolni).

2003. augusztus 20.

Most vettem csak észre, hogy tavaly elfelejtettünk felrakni két beszámolót, mea maxima culpa. Moni is elmeséli, mi történt velünk júniusban és júliusban. Kaptunk két szatírikus weblapot Írországról az egyik itteni, a másik dél-afrikai. A múltkori nagy kavarásban elfelejtettünk belinkelni egy másik, dublinról szóló lapot, most újra itt olvasható.

Még egy dolog: a keresések alapján legtöbben munka után néznek, nekik javaslom megtekinteni ezt a lapot, ami röviden elmondja, miért nem adnak ki munkavállalási engedélyt december 31-ig szinte senkinek.

2003. július 1.

Megérkezett még egy beszámoló, és Moni is elmeséli a májust.

2003. május 9.

Megcsináltam a fényképoldalt, később majd bővül még. Van egy új cikk Belfastról az egynapos kirándulásoknál, és Moni is beszámol áprilisi szabadságunkról az Alien naplójában.

2003. március 23.

Közben sikerült újra elhelyezkedjünk, és ezt új cikkekkel ünnepeljük. Felraktunk pár receptet, ismét van új túrabeszámoló, és elkészült egy Szt. Patrikról szóló cikk is. Moni röviden leírta az elmúlt fél év történéseit is.

2002. november 1.
Két újdonság, az egyik az Alien... szeptemberi fejezete, illetve egy bejelentés, hogy meghatározatlan ideig felfüggesztjük a weblap frissítését, mivel pár hónapon belül mindketten elvesztettük az állásunkat. Viszontlátásra.

2002. május 28.
Felraktunk pár további oldalt, pl. ételek, italok, mit pakoljunk, vámszabályok, stb. A képeket még mindig nem szkenneltem be, és még egy élménybeszámoló feldolgozása is hátra van. Viszont az Alien naplója ismét új fejezetekkel bővült. Átnéztük még egyszer az egész weblapot, és most már nincsenek aktuális árak fontban megadva. Sok új cikkel bővült az Utazás rovat is, különösen büszke vagyok a Pakolás listámra:-).

Bár nem ide tartozik, de azért szeretnénk veletek megosztani egy friss élményünket. Éppen vasárnap délután van, otthon takarítom a lakást az előző napi kerti mulatság után, amikor csörög a telefon. Felveszem, bemutatkozom, várok. Ezt hallom: "Jó napot, X-né Y vagyok, úgy tudom, ön ott él Írországban. Most éppen S országból telefonálok, a férjem foglalkozása Z, tudna neki valami munkát?" Még szerencse, hogy volt gyerekszobám...

2002. április 6.
Megszűnt a munkaközvetítő, de vannak új cikkek és rövidesen jönnek az ígért fényképek. Ha találsz még valahol ír fontban megadott árat, kérlek szólj.

2001. szeptember 15.

Teljes ráncfelvarrás. Letöröltem a grafikai elemeket, helyette lassítónak képeket fogunk felrakni:-) Megpróbáltam két jól elkülönülő részre bontani a weblapot, információkra és élményekre. Szerencsére egyre többen találnak meg minket, így érdemes volt egy teljesen új fejezetet nyitni az élménybeszámolóknak, útleírásoknak.

2001. július 20.

Felraktuk egy munkaközvetítő elérhetőségét ide (megszűnt 2002. áprilisban).
Megszűnt a xoom-os lap, most a Nexus-on és Harangozó Dánielnél parkolunk.

2001. május 8.

Kinyitott az ország, tehát frissítettem az erről szóló lapot.
Tagja lettem az utazás webringnek, ezért hozzáadtam a címlaphoz.
Felkerült egy új cikk Béres György tollából, köszönjük szépen a beszámolót.
Felraktam a magyar napok programját, hátha valaki itt akar Korai Öröm koncertre jönni..

2001. március 27.

A száj- és körömfájás járvány miatt érdemes utazás előtt érdeklődni.
A címlapról letöröltem pár felesleges kütyüt.
A hivatkozásoknál is frissítettem pár dolgot.
Úgy látszik, nem tudom megkerülni a munkavállalási kérdéseket. Sajnos eddigi rossz tapasztalataink miatt továbbra sem fogunk válaszolni semmilyen ezzel kapcsolatos kérdésre, de segítségképpen a hivatkozások közé bepakoltam pár internetes címet.

2000. szeptember 15.

További információ, hogy eltörölték a holy hour-t, azaz most már egész nap lehet sört kapni, és a kocsmák sem zárnak be délután 2 és 3 között.

2000. május 8.

Csaszinak nem nyitok egy külön rajongói oldalt, de minden levelet és bejegyzést továbbítottam/továbbítok neki..

Az Érkezés részhez hozzáfűztünk egy mondatot, mert így éreztük korrektnek. Már korábban meg kellett volna tegyük, elnézést. Íme:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta új nagykövet van, akivel - más ügyből kifolyólag - nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani, a fenti tapasztalatunk az előző nagykövetségi ügyintézésre vonatkozott.

Szintén ide tartozik egy frissítés a reptérről a városba induló buszokat illetően:

Újdonság, hogy a reptérről viszonylag könnyen és gyorsan el lehet jutni a városba az AirCoach nevű maszek buszjárattal, gyakran és pontosan jár (persze, hiszen nem Dublin Bus:-). Ezen kívül naponta egy-két 46/a járat is érinti a repteret, ha Dún Laoghaire-ben vagy az N11 mellett van szállásunk, akkor érdemes megnézni, hátha.

Ezen kívül - halleluja - a kocsibérlésnél is beírtam a hiányzó telefonszámokat. Ha a lustaság fájna..

1999. szeptember

A Dartra nem érvényes a Rambler ticket, illetve emelték a buszjegyek árát 5 pennyvel, kijavítottam az árakat a régi lapon.